| |     русский | english  
Насловна
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ!

ОБАВЕШТАВАМО СВЕ ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ИНОСТРАНЕ ГРАЂАНЕ, КОЈИ ПУТУЈУ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ, ДА ЈЕ ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 25.03.2021. УСВОЈИЛА ОДЛУКУ ДА СЕ ЛИЦА КОЈА ПОСЕДУЈУ ПОТВРДУ О ПОТПУНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ БОЛЕСТИ COVID-19 (ДВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНА PFIZER, SINOFARM и СПУТЊИК V ИЛИ 1 ДОЗА ВАКЦИНЕ ASTRAZENECA), ИЗДАТУ ОД СТРАНЕ ЈАВНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, МОГУ УЋИ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ БЕЗ НЕГАТИВНОГ ПЦР ТЕСТА ИЛИ АНТИГЕН FIA RAPID ТЕСТА.

СВИ ОСТАЛИ ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ИНОСТРАНИ ГРАЂАНИ, КОЈИ СУ СЕ ВАКЦИНИСАЛИ ВАН ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, КАО И ОНИ КОЈИ СЕ НИСУ ВАКЦИНИСАЛИ, ИМАЈУ ОБАВЕЗУ ДА ПРИ УЛАСКУ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ПОСЕДУЈУ НЕГАТИВАН ПЦР ТЕСТ НЕ СТАРИЈИ ОД 48 САТИ ОД МОМЕНТА ИЗДАВАЊА РЕЗУЛТАТА.

* * * * * * * * *

ИМАЈУЋИ У ВИДУ ДА СУ ГРАНИЦЕ РУСКЕ ФЕФЕРАЦИЈЕ ЗАТВОРЕНЕ ЗА СТРАНЦЕ, А ДА ЈЕ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 ДРЖАВЉАНИМА Р. СРБИЈЕ ОМОГУЋЕН УЛАЗАК ВАЗДУШНИМ ПУТЕМ ДИРЕКТНИМ ЛЕТОВИМА БЕОГРАД-МОСКВА, НА ОСНОВУ ОДЛУКЕ ВЛАДЕ РФ БР. 635-Р ОД 14. 10.2020. Г. (НА СНАЗИ ОД 01.11.2020.Г). СВИ ДРЖАВЉАНИ КОЈИ ДОЛАЗЕ БЕЗ ОДГОВАРАЈУЋИХ ВИЗА У РУСИЈУ, ОДНОСНО ПО БЕЗВИЗНОМ РЕЖИМУ ДО 30 ДАНА, У ОБАВЕЗИ СУ ДА ПОШТУЈУ РОКОВЕ БОРАВКА У РФ, ОДНОСНО ДА ЊЕНУ ТЕРИТОРИЈУ НАПУСТЕ НАКОН ИСПУЊЕНИХ ДАНА БОРАВКА ПО БЕЗВИЗНОМ РЕЖИМУ.

ДРЖАВЉАНИ Р. СРБИЈЕ КОЈИ НА ТЕРИТОРИЈИ РФ НАЛАЗЕ ОД ЗАТВАРАЊА ГРАНИЦА РФ, ТЈ. ОД ОБЈАВЉИВАЊА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 МАРТА 2020. ГОДИНЕ, А НЕМАЈУ РЕГУЛИСАН БОРАВАК ПО РАЗЛИЧИТИМ ОСНОВАМА (РАД, СПАЈАЊЕ ПОРОДИЦЕ, ЛЕЧЕЊЕ, СТУДИРАЊЕ И ДР.), КРАЈЊИ РОК ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ РУСИЈЕ БИО ЈЕ 15. МАРТ 2021. ГОДИНЕ.

СВИ ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ КОЈИМА ЈЕ ИСТЕКЛА ПОСТОЈЕЋА ВИЗА ИЛИ БОРАВЕ У РФ БЕЗ ЗАКОНСКИ РЕГУЛИСАНОГ БОРАВКА, У ОБАВЕЗИ СУ ДА СЕ ЈАВЕ ПОЛИЦИЈСКИМ УПРАВАМА ПО МЕСТУ ПРЕБИВАЛИШТА РАДИ ПОДНОШЕЊА ЗАХТЕВА ЗА ИЗДАВАЊЕ ИЗЛАЗНЕ ВИЗЕ ЗА ПОВРАТАК У СРБИЈУ, А ОНИ КОЈИ СЕ НАЛАЗЕ НА ТЕРИТОРИЈИ МОСКОВСКЕ ОБЛАСТИ, АДРЕСА ЈЕ УПРАВА МВД РФ НА АДРЕСИ ПОКРОВКА 42 (ДЕТАЉНИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОГУ СЕ НАЋИ НА САЈТУ:  ЛИНК

ГРАЂАНИ Р. СРБИЈЕ КОЈИ НЕ ПОШТУЈУ НАВЕДЕНЕ ЗАКОНСКЕ ОБАВЕЗЕ МОГУ БИТИ ПРИВЕДЕНИ ОД СТРАНЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ РФ СУДИЈИ ЗА ПРЕКРШАЈЕ ПРИЛИКОМ ИЗЛАСКА ИЗ РУСИЈЕ, УЗ НАПЛАТУ КАЗНЕ У ВИСИНИ ДО 5.000 РУБАЉА, А У ЗАВИСНОСТИ ОД ОДЛУКЕ СУДИЈЕ, МОЖЕ ИМ СЕ ЗАБРАНИТИ УЛАЗАК У РФ ДО 5 ГОДИНА.

С ОБЗИРОМ НА ПРЕТХОДНО НАВЕДЕНО, МОЛИМО ДА ГРАЂАНИ Р. СРБИЈЕ ПОШТУЈУ НАВЕДЕНЕ ОДРЕДБЕ, С ОБЗИРОМ ДА КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ Р. СРБИЈЕ У МОСКВИ НИЈЕ У МОГУЋНОСТИ ДА ИНТЕРВЕНИШЕ КОД РУСКИХ НАДЛЕЖНИХ ОРГАНА И ШТИТИ ЊИХОВЕ ИНТЕРЕСЕ У ОВОМ ДОМЕНУ.

ИЗЛАЗАК ИЗ РУСИЈЕ ДРУМСКИМ САОБРАЋАЈЕМ МОГУЋ ЈЕ ТЕК НАКОН ПРИЈАВЕ ИТИНЕРАРА (ТРАСЕ) ПУТА КОНЗУЛАРНОМ ОДЕЉЕЊУ АМБАСАДЕ, У ЦИЉУ ОБЕЗБЕЂИВАЊА ОДГОВАРАЈУЋИХ ДОЗВОЛА ЗА ТРАНЗИТ У СРБИЈУ ПРЕКО ЗЕМАЉА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ.

* * * * * * * * *

Улазак у Руску Федерацију за држављане Р. Србије

Обавештавамо да је Одлуком Владе Руске Федерације од 14.10.2020. године омогућен слободан и неометан улаз држављанима Републике Србије од 01.11.2020. године под следећим условима:

1. Искључиво директним летовима на релацији Москва – Београд преко авио компанија „AirSerbia“ и „Аерофлот“

2. Поседовање негативног ПЦР теста на руском или енглеском језику, не старији од 72 сата од узимања узорка

3. Категорије грађана Републике Србије које улазе у Руску Федерацију су:

- Носиоци путних исправа Републике Србије до 30 дана без визе (прекорачење боравка кажњава се новчано и забраном уласка до 5 година)

- Носиоци путних исправа Републике Србије са важећим визама

- Носиоци путних исправа Републике Србије са привременим боравком (РВП)

- Носиоци путних исправа Републике Србије са сталним боравком (ВНЖ)

Држављанима Републике Србије, који у Руску Федерацију долазе из других праваца, са преседањем у некој трећој земљи (на пример Истанбулу) или друмским путем, и даље је неопходна посебна дозвола за улазак Кризног штаба Руске Федерације.

Држављанима Руске Федерације је омогућен улаз у Републику Србију са негативним PCR тестом који је стар до 48 сати од датума издавања.


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ!
Издавање пасоша
Пријава рођења детета
Пријава брака
Конзуларна надлежност
АЖУРИРАН СПИСАК ПРИСПЕЛИХ БИОМЕТРИЈСКИХ ПУТНИХ ИСПРАВА
Путне исправе
Ценовник конзуларних услуга
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Формулари