| |     русский | english  
Насловна
АМБАСАДОР СЛАВЕНКО ТЕРЗИЋ ПОСЕТИО КАЛУГУ И ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА РУСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАЦИОНАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ И ДРЖАВНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ ПРИ ПРЕДСЕДНИКУ РФ (РАНХИГС)

Амбасадор С.Терзић је, на позив Руске академије националне економије и државне администрације при Председнику РФ (РАНХиГС), Фонда „Владимир Храбри“ и Друштва руско-српског пријатељства Калужске области, посетио Калугу 28. фебруара 2018. У централној, свечаној сали РАНХиГС амбасадор С.Терзић је одржао предавање на тему „Историјски и савремени аспекти односа Србије и Русије“ и присуствовао отварању „Клуба младих дипломата“ у Калужској области. На овим манифестацијама, поред руководства РАНХиГС предвођеног директором Павелом Самиловим, учествовали су представници обласних власти (министар унутрашње политике и масовних комуникација Олег Калугин и заменик министра образовања Денис Зубов), некадашњи руски амбсададор у Београду и заменик председника Удружења руских дипломата Валериј Јегошкин, проректор МГИМО Игор Логинов, председник Фонда „Владимир Храбри“ и Друштва руско-српског пријатељства Стефан Генич.

У оквиру свог предавања амбасадор С.Терзић је говорио о вишевековној повезаности Србије и Русије, значајним личностима из историје наша два народа и билатералним односима и сарадњи са РФ. Посебно је указао на значај обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа и манифестација које прате овај важан јубилеј, али и о потреби јачег продора Србије у РФ на пољу културе, издаваштва, науке и образовања. Амбасадор је одговарао и на бројна питања студената, који су се интересовали како за поједине личности и догађаје из српске историје, тако и за актуелне политичке догађаје. Амбасадор је, такође, дао изјаву за локалну телевизију Nika TV и уручио књиге за Библиотеку РАНХиГС - „Српско уметничко наслеђе на Косову и Метохији“ и „Стара Србија“.

На крају предавања одржан је пригодан културно-уметнички програм, који су извели ученици Школе број 45 из Калуге и Лицеја „Држава“ из Обнинска, две школе које су први чланови „Клуба младих дипломата“.


Верзија за штампу
Вести
ПРЕЗЕНТАЦИЈА КЊИГЕ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“
ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО НОВИЈИМ СРПСКО-РУСКИМ НАУЧНИМ И СЛАВИСТИЧКИМ ИЗДАЊИМА
ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА У АМБАСАДИ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ФИЛМА „ДУГО ПУТОВАЊЕ У РАТ“
МАНИФЕСТАЦИЈА ПОСВЕЋЕНА СРБИЈИ У РУСКОЈ ДРЖАВНОЈ ДЕЧИЈОЈ БИБЛИОТЕЦИ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ТУРИСТИЧКОГ ВОДИЧА „МОЈА ПРЕЛЕПА СРБИЈА“ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ
МЕЂУНАРОДНА СРПСКО-РУСКА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „180 ГОДИНА ПРИЈАТЕЉСТВА, ПОВЕРЕЊА, САРАДЊЕ: ЈУБИЛЕЈ УСПОСТАВЉАЊА СРПСКО-РУСКИХ ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА“
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НАРОДНОГ МУЗЕЈА КРАЉЕВО У НАШОЈ АМБАСАДИ
КОНКУРС МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ УМЕТНИКА И ПРОФЕСИОНАЛАЦА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ АМБАСАДОРА С.ТЕРЗИЋА У ПРЕС-ЦЕНТРУ „РОСИЈА СЕВОДЊА“
ПРЕЗЕНТАЦИЈА КЊИГЕ ПАВЛА ИВИЋА «СРПСКИ НАРОД И ЊЕГОВ ЈЕЗИК» У АМБАСАДИ
АМБАСАДОР СЛАВЕНКО ТЕРЗИЋ ПОСЕТИО КАЛУГУ И ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА РУСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАЦИОНАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ И ДРЖАВНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ ПРИ ПРЕДСЕДНИКУ РФ (РАНХИГС)
ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ 180 ГОДИНА ОД УСПОСТАВЉАЊА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ И 180 ГОДИНА ОД УСПОСТАВЉАЊА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА СРБИЈЕ СА РУСИЈОМ
МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НАУЧНО-АНАЛИТИЧКИХ РАДОВА O БАЛКАНУ И ПРЕДАВАЊЕ АМБАСАДОРА С.ТЕРЗИЋА
ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА «КОСОВО – МОМЕНАТ У ЦИВИЛИЗАЦИЈИ» У МОСКВИ
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОJЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРНИХ ДЕЛАТНОСТИ СРБА У ИНОСТРАНСТВУ У 2018. ГОДИНИ
ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА МОСКВИ
НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ И ПОДЕЛА ПАКЕТИЋА У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ
НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ
АМБАСАДОР СЛАВЕНКО ТЕРЗИЋ ПРИМИО УЧЕНИКE НОВОСАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ „ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ“
ЗИМСКИ ДИПЛОМАТСКИ БАЗАР - „IWC Winter Bazaar“
ИЗЛОЖБА "АЛБУМ СЕЋАЊА НА НАШЕ ПРЕТКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА"
Stručna praksa
Архива вести