| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Адреса и радно време

Амбасада Републике Србије
Мосфильмовская, д.46
119285, Москва

Радно време
Понедељак–петак: 9–17 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):
Понедељак-Петак: 9.30–13:00 (шалтер)

КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ Р. СРБИЈЕ ОД 01.12.2020. ГОДИНЕ, ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ СА COVID-19, ВРШИ ПРИЈЕМ СТРАНАКА ИСКЉУЧИВО ПРЕМА ПРЕТХОДНО ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА: +7-495-988-66-45.

Странке се, у циљу пружања конзуларних услуга, могу обратити Конзуларном одељењу за заказивање термина у периоду од 09-17 часова сваког радног дана, по московском времену.

У данима када су државни празници Републике Србије и Руске Федерације конзуларно одељење је затворено.

Контакт:

Тел: +7-495-988-66-45
Факс: +7-495-988-66-46
e-mail: ambasada.moskva@mfa.rs
Twitter: @SRBinRussia

Конзуларно одељење:
Телефон: +7-495-988-66-45
Факс:+7-499-147-41-04
e-mail: konzularno.moskva@mfa.rs

Како да дођете:
Амбасада Републике Србије се налази у реону метро станица “Кијевскаја” и “Универзитет”. Од метро станице “Кијевскаја” може да се дође аутобусима бр. 17, 34, 91, 119 и 394 до станице “Мосфиљмовскаја бр.13”, која се налази испред зграде Амбасаде. Од метро станице “Универзитет” може да се дође аутобусима бр. 34 и 119 до истог одредишта.

Карта


 
Укидају се мере за улазак грађана Србије и страних држављана у земљу
Од уторка, 3. маја, престају да важе све мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу Ковид-19, како за стране тако и за домаће држављане.

Од поноћи, држављани Србије као и страни држављани, при уласку у земљу неће бити у обавези да имају негативан ПЦР тест, брзи антигенски тест, доказ о прележаној болести, нити потврду о вакцинацији, без обзира на то из које земље света долазе у Србију.

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу донета је на основу тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, и у складу је са одлукама већине земаља Европе и региона.

Надлежне институције настављају да прате развој епидемиолошке ситуације у Србији из сата у сат и благовремено ће обавештавати јавност.

На снази остаје препорука о ношењу маски у затвореном простору, док је ношење маски у здравственим установама обавезно.

Ковид амбуланте, пунктови за тестирање на присуство вируса корона и пунктови за вакцинацију настављају да раде уобичајено.

 


 
 
Амбасадор Бабић са истакнутим сенатором Руске Федерације Еленом Афанасјевом

Москва: Амбасадор Бабић са истакнутим сенатором Руске Федерације Еленом Афанасјевом

На састанку је констатован завидан ниво билатералних односа земаља и размотрени су  правци будуће сарадње. Амбасадор Бабић и Афанасјева, сенатор, члан Комитета за међународне послове и представник Оренбуршке области, сложили су се да би овом циљу допринео развој сарадње између градова, а нарочито успостављање  економских, трговинских и културних односа између Оренбурга и Београда, као и Новог Сада и Орска.


Амбасадор Момчило Бабић присуствовао је преузимању председавања Србије Парламентарном скупштином Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС)

Амбасадор Момчило Бабић, заједно са народним послаником и шефом Сталне делегације Народне скупштине РС у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње Игором Бечићем, присуствовао је састанку у Државној думи РФ, одржаном 21. јуна о.г. поводом преузимања председавања Републике Србије Парламентарном скупштином ЦЕС, које почиње 1. јула 2022. године.

На састанку су учествовали представници Савета Федерације: чланови Комитета Савета Федерације Алексеј Кондратенко и Николај Семисотов; представници Државне думе РФ: председник Комитета Државне думе Олга Тимофејева; први заменик председника Комитета Николај Коломејцев; чланови Комитета Јевгениј Бесонов, Михаил Шеремет, Григориј Шилкин; представници Кабинета Државне думе: заменик начелника управе Сергеј Карсека, руководилац Секретаријата заменика председника Државне думе Јевгениј Шијанов, главни саветник Управе за међународне везе Ирина Золотарева, главни консултант Управе за међународну сарадњу Валериј Ставицки, као и генерални секретар ПС ЦЕС Асаф Хаџијев. Председник Државне думе Александар Бабаков због болести био је спречен да присуствује.

У току састанка размотрена су актуелна питања која се тичу рада организације, али и припреме за обележавање 30 година постојања ПС ЦЕС. Заменик руководиоца Сталне делегације Руске Федерације ПС ЦЕС Алексеј Кондратенко искористио је ову прилику да пожели г. Бечићу успеха у даљем раду, а председник Комитета Државне думе за развој друштва Олга Тимофејева истакла је значај међупарламентарне сарадње у Црноморском региону.

Бечић је нагласио да је преузимање председавања велика част за Народну скупштину, а такође је изразио захвалност за подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије и посебно подвукао развој билатералне сарадње две земље, чему највише доприносе пријатељски односи председника Вучића и председника Путина.


Учешће амбасадора Момчила Бабича на 25. Петербуршком међународном економском форуму

У име Амбасаде Републике Србије у Руској Федерацији на јубиларном 25. по реду Економском међународном форуму у Санкт Петербургу учествовали су амбасадор Момчило Бабић и први саветник Борис Секулић.

На маргинама Форума, 16. јуна амбасадор Момчило Бабић састао се са Денисом Буцајевом, генералним директором државне компаније „Руски еколошки оператор“. Током састанка Буцајев је упознао Бабића са радом компаније у сфери утилизације чврстих комуналих отпада у РФ. Изражена је заинтересованост за успостављањем сарадње са српским компанијама, као и ѕа инвестиционе и технолошке пројекте у Србији.

Такође, на маргинама Форума амбасадор Момчило Бабић се састао са Александром Дјуковом, председником УО компаније «Гаспромњефт» његовим најближим сарадницима. Током састанка, Дјуков је упознао амбасадора са радом компаније «Гаспромњефт» и НИС у Србији, са тренутним изазовима са којима се суочава компанија, као и са перпсктивама даљег развоја и сарадње.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова