| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Адреса и радно време

Амбасада Републике Србије
Мосфильмовская, д.46
119285, Москва

Радно време
Понедељак–петак: 9–17 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):
Понедељак: 9.30–13:00 (шалтер)
Уторак: 9.30–13:00 (шалтер)
Среда: нема пријема странака (само за хитне случајеве)
Четвртак: 9.30–13:00 (шалтер)
Петак: 9.30–13.00 (шалтер)

Странке се телефонским путем могу обратити конзуларном одељењу сваког радног дана од 15 до 17 часова по московском времену, а у хитним случајевима (смрт, саобраћајна несрећа, тешка повреда, хапшење, задржавање на аеродрому и сл.) у било које доба дана.  

Државни празници Србије и Руске Федерације
(Конзуларно одељење затворено)

Телефон/Факс

Тел: +7-495-988-66-45
Факс: +7-495-988-66-46
e-mail: ambasada.moskva@mfa.rs
Twitter: @SRBinRussia

Конзуларно одељење:
Факс:+7-499-147-41-04
e-mail: konzularno.moskva@mfa.rs

Како да дођете:

Амбасада Републике Србије се налази у рејону метро станица “Кијевскаја” и “Универзитет”. Од метро станице “Кијевскаја” може да се дође аутобусима бр. 17, 34, 91 и 119 до станице “Мосфиљмовскаја бр.13”, која се налази испред зграде Амбасаде. Од метро станице “Универзитет” може да се дође аутобусима бр. 34 и 119 до истог одредишта.

Карта


 
 
 
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ!

КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ Р. СРБИЈЕ ОД 01.12.2020. ГОДИНЕ, ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ СА COVID-19, ВРШИ ПРИЈЕМ СТРАНАКА ИСКЉУЧИВО ПРЕМА ПРЕТХОДНО ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА: +7-495-988-66-45.

У СКЛАДУ СА ОДЛУКОМ ВЛАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БР. 963-р ОД 14.04.2021. ГОДИНЕ ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЋЕ МОЋИ ВАЗДУШНИМ ПУТЕМ У РУСИЈУ УЛАЗИТИ, НЕ САМО ДИРЕКТНИМ ЛЕТОВИМА НА РЕЛАЦИЈИ БЕОГРАД – МОСКВА, ВЕЋ И ИЗ СВИХ ЗЕМАЉА СА КОЈИМА ЈЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈА ОБНОВИЛА ДИРЕКТНЕ ЛЕТОВЕ. ТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ УЛАЗ СРПСКИМ ДРЖАВЉАНИМА ТРЕНУТНО МОГУЋ ИЗ СЛЕДЕЋИХ 28 ДРЖАВА:

1. Велика Британија 2. Танзанија 3. Турска 4. Швајцарска 5. Египат 6. Малдиви 7. Уједињени Арапски Емирати 8. Казахстан 9. Киргизија 10. Република Кореја 11. Куба 12. Јапан 13. Сејшели 14. Етиопија 15. Вијетнам 16. Индија 17. Катар 18. Финска 19. Азербејџан 20. Јерменија 21. Грчка 22. Сингапур 23. Венецуела 24. Немачка 25. Сирија 26. Таџикистан 27. Узбекистан 28. Шри-Ланка

Oпширније...
Саучешће министра Селаковића шефу руске дипломатије Лаврову

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је данас, поводом напада на школу у Казању, изразе саучешћа министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову.

„Србију, њене грађане и мене лично дубоко су потресли трагични догађаји у Казању, где је у монструозном нападу на школу велики број деце изгубио живот. Нема већег греха и злочина од напада на децу, и нема речи којима вам, као човек и родитељ, могу исказати своју бол“, поручио је министар Селаковић у телеграму.

Према његовим речима, Србија и њени грађани су у овим тешким тренуцима срцем и мислима са народом Руске Федерације.

„Упућујемо вам, осим најдубљег саосећања, и поруке охрабрења и жеље да истрајете у борби против зла које је однело недужне дечје животе“, поручио је Селаковић.


Селaковић честитао Дан победе министру Лаврову

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић упутио је честитку поводом Дана победе над фашизмом министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову.

„Руски народ и други народи Совјетског Савеза су херојском одбраном своје отаџбине у Другом светском рату победили, не само агресора, већ и непријатеља читавог слободног човечанства, и данас нико не сме да има сумње да је руски народ тај који је на данашњи дан задао смртни ударац најопаснијој идеологији и убилачкој машинерији коју је свет икада видео”, каже се у честики шефа српске дипломатије и додаје да је српски народ поносан на своју антифишастичку традицију и чињеницу да је током Другог светског рата организовао први и најмасовнији оружани герилски отпор на окупираним територијама, и да је на сваку победу велике Црвене армије гледао као на сопствену победу.

Селаковић је истакао да ће Србија остати чврсто на позицијама неговања истине о Другом светском рату, а против покушаја да се ревизијом историје умањи пресудна и кључна улога Совјетског Савеза и херојског руског народа у победи над нацизмом и посебно подвукао да као што су српски и руски народ тада били савезници у борби против светског зла, тако ће и данас бити јединствени у неговању сећања на страдалништво и непоколебљиви отпор наших предака.

„Ватра на спомен-гробљу ослободилаца Београда, на којем раме уз раме почивају југословенски и совјетски хероји, гореће вечно, а вечни ће бити и наше сећање на славне тренутке заједничке историје и опредељеност да се заједнички боримо за мир и мултилатерализам у свету, а против сваке идеологије зла”, закључује се у честитки министра Селаковића.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова