| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Адреса и радно време

Амбасада Републике Србије
Мосфильмовская, дом 46
119285, Москва

Радно време
Понедељак–петак: 9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):
Понедељак-Петак: 9:30 – 15:00 (шалтер)

КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ВРШИ ПРИЈЕМ СТРАНАКА ИСКЉУЧИВО ПРЕМА ПРЕТХОДНО ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА: +7 (495) 988 66 45.

Странке се, у циљу пружања конзуларних услуга, могу обратити Конзуларном одељењу за заказивање термина у периоду од 9:00 до 17:00 часова сваког радног дана, по московском времену.

У данима када су државни празници Републике Србије и Руске Федерације конзуларно одељење је затворено.

Контакт:

Тел: +7 (495) 988 66 45
Факс: +7 (495) 988 66 46
e-mail: ambasada.moskva@mfa.rs
Twitter: @SRBinRussia ; Telegram: t.me/SRBinRussia

Конзуларно одељење:

Телефон: +7 (495) 988 66 45
Факс: +7 (499) 147 41 04
e-mail: konzularno.moskva@mfa.rs

Како да дођете:
Амбасада Републике Србије се налази у реону метро станица “Кијевскаја” и “Универзитет”. Од метро станице “Кијевскаја” може да се дође аутобусима бр. 17, 34, 91, 119 и 394 до станице “Мосфиљмовскаја дом 13”, која се налази испред зграде Амбасаде. Од метро станице “Универзитет” може да се дође аутобусима бр. 34 и 119 до истог одредишта.

Карта


 
РЕГИСТРАЦИЈА ЗА АПЛИКАЦИЈУ ConsentID ЗА ПРИСТУП ПОРТАЛУ "еУПРАВА" У КОНЗУЛАРНОМ ОДЕЉЕЊУ ОД 01.02.2023. ГОДИНЕ

Обавештавамо све држављане Републике Србије у Руској Федерацији да ће од 1. фебруара 2023. године у Конзуларном одељењу Амбасаде Србије у РФ моћи да се региструју и преузму параметре за  мобилну апликацију за електронску идентификацију  (ConsentID), која служи за пријаву и верификацију налога на порталу  "еУправа".

Портал "еУправа" пружа велики асортиман услуга у електронском виду (заказивање термина за лична документа, прибављање потврда о неосуђиваности, уверења о слободном брачном стању и сл.), које су посебно погодне за држављане Републике Србије у иностранству.

Више о услугама "еУправе" можете наћи на следећем линку: https://euprava.gov.rs/


Услуга регистрације и добијања параметара за апликацију је бесплатна, а врши се лично по претходном заказаном термину у Конзуларном одељењу Амбасаде Републике Србије у Москви. О условима за добијање предметних параметара прочитајте ОВДЕ


ПУТОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИХ ЛИЦА ПРЕКО ДРЖАВНЕ ГРАНИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Овим путем обавештавамо да, у складу са одредбама члана 54. став 2. Закона о граничној контроли, за прелазак државне границе Републике Србије малолетних лица која поседују страно држављанство, није потребна сагласност родитеља.


Малолетно лице, држављанин Републике Србије до навршене 16. године живота, када путује само или у пратњи другог лица које му није родитељ или законски заступник, мора поседовати оверену сагласност оба родитеља или законског заступника. Уколико малолетно лице путује у пратњи једног родитеља, није потребна писана сагласност другог родитеља.


 
 
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ НЕЋЕ РАДИТИ 

15. И 16. ФЕБРУАРА 2024. ГОДИНЕ

ЗБОГ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА  ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


ОДЛУКА О РАСПИСИВАЊУ КОНКУРСА ЗА СУФИНАСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ

На иницијативу министра спољних послова Републике Србије расписан је конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.


Конкурс ће бити отворен у периоду од 01. до 12. фебруара 2024. године до 15,30 часова.


Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката може се извршити преко следећих линкова:


www.mfa.gov.rs


https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html


Амбасадор Бабић присуствовао пленарном заседању Парламентарне скупштине ОДКБ

Амбасадор М. Бабић присуствовао је 19. децембра у Москви на 16. пленарном заседању ПС ОДКБ, које је отворио Председник Државне думе и Парламентарне скупштине ОДКБ Вјачеслав Володин.

Поред држава чланица, уз изузетак Јерменије, чији су представници изостали, у својству посматрача на догађају су били присутни представници амбасада Србије, Ирана, Кине и Јужноафричке Републике.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова