| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Адреса и радно време

Амбасада Републике Србије
Мосфильмовская, д.46
119285, Москва

Радно време
Понедељак–петак: 9–17 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):
Понедељак-Петак: 9.30–13:00 (шалтер)

КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ Р. СРБИЈЕ ОД 01.12.2020. ГОДИНЕ, ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ СА COVID-19, ВРШИ ПРИЈЕМ СТРАНАКА ИСКЉУЧИВО ПРЕМА ПРЕТХОДНО ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА: +7-495-988-66-45.

Странке се, у циљу пружања конзуларних услуга, могу обратити Конзуларном одељењу за заказивање термина у периоду од 09-17 часова сваког радног дана, по московском времену.

У данима када су државни празници Републике Србије и Руске Федерације конзуларно одељење је затворено.

Контакт:

Тел: +7-495-988-66-45
Факс: +7-495-988-66-46
e-mail: ambasada.moskva@mfa.rs
Twitter: @SRBinRussia

Конзуларно одељење:
Телефон: +7-495-988-66-45
Факс:+7-499-147-41-04
e-mail: konzularno.moskva@mfa.rs

Како да дођете:
Амбасада Републике Србије се налази у реону метро станица “Кијевскаја” и “Универзитет”. Од метро станице “Кијевскаја” може да се дође аутобусима бр. 17, 34, 91, 119 и 394 до станице “Мосфиљмовскаја бр.13”, која се налази испред зграде Амбасаде. Од метро станице “Универзитет” може да се дође аутобусима бр. 34 и 119 до истог одредишта.

Карта


 
Укидају се мере за улазак грађана Србије и страних држављана у земљу
Од уторка, 3. маја, престају да важе све мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу Ковид-19, како за стране тако и за домаће држављане.

Од поноћи, држављани Србије као и страни држављани, при уласку у земљу неће бити у обавези да имају негативан ПЦР тест, брзи антигенски тест, доказ о прележаној болести, нити потврду о вакцинацији, без обзира на то из које земље света долазе у Србију.

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу донета је на основу тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, и у складу је са одлукама већине земаља Европе и региона.

Надлежне институције настављају да прате развој епидемиолошке ситуације у Србији из сата у сат и благовремено ће обавештавати јавност.

На снази остаје препорука о ношењу маски у затвореном простору, док је ношење маски у здравственим установама обавезно.

Ковид амбуланте, пунктови за тестирање на присуство вируса корона и пунктови за вакцинацију настављају да раде уобичајено.

 


 
 
''Србија у мом срцу''
Амбасадор Републике Србије у Русији Момчило Бабић пожелео је добродошлицу учесницима такмичења „Србија у мом срцу“, на коме већ дванаесту годину за редом ученици и студенти из разних региона Русије у просторијама Амбасаде излажу ликовне радове са мотивима Србије и Русије, рецитују и изводе песме српских и руских аутора.
У свом обраћању, амбасадор је истакао да ова манифестација окупља пријатеље Србије, јача културне и духовне везе између наших народа, чија историја сеже у далеку прошлост.
Такмичење организују Друштво руско-српског пријатељства и Удружење књижевника Русије уз подршку Амбасаде Србије у Русији.
Догађају су поред представника Министарства спољних послова Руске Федерације, дипломата, новинара, наставника и професора, присуствовали и полазници допунске Школе српског језика „Свети Ђорђе“ у Москви, као и дванаестогодишња Павлина Радовановић која је 9. маја наступала у Москви на прослави Дана победе над фашизмом.
 
 
 

Дани руског филма у Србији

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић примио је организаторе и главне иницијаторе манифестације „Дани руског филма у Србији“ Елену Лебедеву, продуцента и заслужног радника културе Руске Федерације и Полину Нечитајло, глумицу Театра на Таганки, писца и ликовног уметника, са којима је разговарао о јачању културне сарадње и реализацији предстојећих пројеката.

Амбасада подржава наставак културне сарадње двеју држава и народа и у вези са тим предложиће Министарству културе Републике Србије да пружи сву неопходну подршку како би се овај пројекат реализовао у најповољнијем тренутку за обе стране.

Манифестација „Дани руског филма у Србији“ инспирисана је пре свега заједничком словенском културом која се прожима кроз језик, традицију и историјски развој српског и руског народа, као и духовним вредностима и богатом традицијом културне сарадње, што је на састанку посебно истакнуто.

Састанку је поред амбасадора Бабића присуствовала и прва саветница амбасаде Снежана Павловић.


Важна информација Амбасаде РС у Варшави: Услови уласка у Пољску из правца Русије и Белорусије
''Од момента избијања сукоба у Украјини надлежни органи Пољске су забранили све преласке страним држављанима, који из правца Русије (Калињинград) и Белорусије желе да преко копнене/друмске границе уђу у Пољску ради транзита. Одобрава се улазак само оним странцима који имају дипломатски пасош или регулисан боравак у Пољској (радна и студентска карта боравка или виза). Осталим странцима улазак у Пољску се одобрава у изузетним случајевима, а коначну одлуку о уласку доноси искључиво надлежни дежурни шеф граничне полиције приликом доласка странца на конкретни гранични прелаз.
 
Држављани Р.Србије се моле да не полазе на пут пре него што контактирају Амбасаде Р.Србије у Москви, Минску и Варшави, како би им доставили информације о томе ко, када и преко којег граничног прелаза планира да уђе у Пољску. Амбасада Р.Србије у Варшави ради најаве уласка држављана Србије на територију Пољске,  међутим не може да гарантује да ће им улазак и транзит бити одобрени.
 
Излазак из Пољске ка Русији и Белорусији није забрањен.''

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова