| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Адреса и радно време

Амбасада Републике Србије
Мосфильмовская, д.46
119285, Москва

Радно време
Понедељак–петак: 9–17 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):
Понедељак: 9.30–13:00 (шалтер)
Уторак: 9.30–13:00 (шалтер)
Среда: нема пријема странака (само за хитне случајеве)
Четвртак: 9.30–13:00 (шалтер)
Петак: 9.30–13.00 (шалтер)

Странке се телефонским путем могу обратити конзуларном одељењу сваког радног дана од 15 до 17 часова по московском времену, а у хитним случајевима (смрт, саобраћајна несрећа, тешка повреда, хапшење, задржавање на аеродрому и сл.) у било које доба дана.  

Државни празници Србије и Руске Федерације
(Конзуларно одељење затворено)

Телефон/Факс

Тел: +7-495-988-66-45
Факс: +7-495-988-66-46
e-mail: ambasada.moskva@mfa.rs
Twitter: @SRBinRussia

Конзуларно одељење:
Факс:+7-499-147-41-04
e-mail: konzularno.moskva@mfa.rs

Како да дођете:

Амбасада Републике Србије се налази у рејону метро станица “Кијевскаја” и “Универзитет”. Од метро станице “Кијевскаја” може да се дође аутобусима бр. 17, 34, 91, 119 и 394 до станице “Мосфиљмовскаја бр.13”, која се налази испред зграде Амбасаде. Од метро станице “Универзитет” може да се дође аутобусима бр. 34 и 119 до истог одредишта.

Карта


 
КЊИГА ЖАЛОСТИ ПОВОДОМ СМРТИ АМБАСАДОРА МИРОСЛАВА ЛАЗАНСКОГ
 
Поводом смрти амбасадора Мирослава Лазанског у четвртак, 5. августа, од 11 до 15 часова биће отворена Књига жалости у згради Амбасаде (Мосфиљмовска 46, Москва).
 
Биће оторена и електронска Књига жалости до 6. августа до 13 часова на адреси: ambasada.moskva@mfa.rs.
 
Сахрана ће се одржати у петак, 6. августа, у 14 часова, на Новом гробљу у Београду.

Преминуо амбасадор Лазански

 

Амбасада Републике Србије у Руској Федерацији са тугом обавештава да је изненада преминуо наш уважени колега, амбасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански.

Памтићемо га као великог родољуба, изврсног писца, новинара, еминентног војнополитичког коментатора, који је волео своју земљу и са поносом је представљао широм света.

Остаће упамћене његова преданост, посвећеност и залагање као амбасадора наше земље, као и бројне активности усмерене на додатно унапређење сарадње и пријатељства Србије и Русије.

Амбасада саучествује у болу породице, пријатеља и колега амбасадора Лазанског.

Сахрана је у петак, 6. августа, у 14 сати, на Новом гробљу у Београду.


 
 
Састанак председника Вучића са председником Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у једнодневној посети Руској Федерацији, где се у Сочију састао са председником Руске Федерације Владимиром Путином и том приликом истакао да су односи Србије и Русије на највишем нивоу у историји. Председник је након састанка изјавио да ће цена гаса за Србију остати иста током наредних шест месеци, као и да ће количине гаса из Русије бити повећане у истом периоду.

Председник је посебно истакао да су договорени и елементи дугорочног уговора за испоруку гаса Србији, као и да ће наша земља и после шест месеци, за колико је договорена садашња цена од 270 долара, имати изузетну цену и повећање обима испоруке.

„Постигли смо нешто што смо можда једном поменули и покушали и председник Путин је показао изузетно пријатељство према Србији“, истакао је председник Вучић изразивши посебну захвалност руском председнику на разумевању, као и на срдачном гостопримству.

„Ово је за нас као спас. Нећемо имати проблема ни са струјом ни са гасом, ни са грејањем и укупним снабдевањем. Много нам је помогао председник Путин својим односом“, истакао је председник Вучић и нагласио да сваки састанак са председником Руске Федерације има изузетан значај за нашу земљу, као и да се Србија нада новим споразумима који ће потврдити односе између две земље за које је оцењено да су најбољи у историји.

„Ми смо стратешки партнери и Србија то сматра својом привилегијом“, рекао је председник Вучић и још једном изразио велику захвалност за руску подршку териротријалном интегритету и суверенитету Србије.

„Код нас у региону уочавамо раст провокација и тензија, а посебно се то односи на Косово и Метохију“, нагласио је председник Вучић и додао да је посебно захвалан за подршку Руске Федерације у међународним организацијама и институцијама.

"Што се тиче Косова и Метохије, ви знате да је позиција Русије приниципијелна, да не подлеже тренутној политичкој ситуацији. Ми подржавамо вашу позицију када је реч о решењу косовског проблема и надам се да ће се решити тако што ће одговарати интересима свих људи који тамо живе", рекао је председник Путин, истакавши и важност војно-техничке сарадње две земље, као и сарадње у међународној арени.

Наша војно-техничка сарадња је на највишем нивоу. Мислим да ћемо имати нове споразуме у разним сферама", поручио је председник Вучић и рекао да Србија чека да руски председник поново посети Храм Светог Саве у Београду.

"У прошлости смо много тога урадили заједно и ми вас очекујемо у Храму Светог Саве у Београду у којем смо радове извели заједно", нагласио је председник и додао да је веома задовољан током разговора.

Током састанка на којем су двојица државника разменили мишљења о бројним економским и политичким питањима у региону и свету, председник Путин је посебно пожелео председнику Вучићу и успех на наредним изборима у априлу.

Извор/Фото: Председништво/Димитрије Голл


Посета председника Р. Србије Александра Вучића Руској Федерацији, Сочи, 24.11.2021.


Позивамо децу узраста од 6-16 година да похађају наставу српског језика у Москви


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова