| |     русский | english  
Насловна
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ!

КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ Р. СРБИЈЕ ОД 01.12.2020. ГОДИНЕ, ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ СА COVID-19, ВРШИ ПРИЈЕМ СТРАНАКА ИСКЉУЧИВО ПРЕМА ПРЕТХОДНО ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА: +7-495-988-66-45.

* * * * * * * * *

У СКЛАДУ СА ОДЛУКОМ ВЛАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БР. 963-р ОД 14.04.2021. ГОДИНЕ ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЋЕ МОЋИ ВАЗДУШНИМ ПУТЕМ У РУСИЈУ УЛАЗИТИ, НЕ САМО ДИРЕКТНИМ ЛЕТОВИМА НА РЕЛАЦИЈИ БЕОГРАД – МОСКВА, ВЕЋ И ИЗ СВИХ ЗЕМАЉА СА КОЈИМА ЈЕ РУСКA ФЕДЕРАЦИЈА ОБНОВИЛА ДИРЕКТНЕ ЛЕТОВЕ. ТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ УЛАЗ СРПСКИМ ДРЖАВЉАНИМА ТРЕНУТНО МОГУЋ ИЗ СЛЕДЕЋE 33 ДРЖАВE:

1. Велика Британија 2. Танзанија 3. Турска 4. Швајцарска 5. Египат 6. Малдиви 7. Уједињени Арапски Емирати 8. Казахстан 9. Киргизија 10. Република Кореја 11. Куба 12. Јапан 13. Сејшели 14. Етиопија 15. Вијетнам 16. Индија 17. Катар 18. Финска 19. Азербејџан 20. Јерменија 21. Грчка 22. Сингапур 23. Венецуела 24. Немачка 25. Сирија 26. Таџикистан 27. Узбекистан 28. Шри-Ланка 29. Исланд 30. Мексико 31. Малта 32. Португалија 33. Саудијска Арабија

* * * * * * * * *

ОБАВЕШТАВАМО СВЕ ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ИНОСТРАНЕ ГРАЂАНЕ, КОЈИ ПУТУЈУ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ, ДА ЈЕ ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 25.03.2021. УСВОЈИЛА ОДЛУКУ ДА СЕ ЛИЦА КОЈА ПОСЕДУЈУ ПОТВРДУ О ПОТПУНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ ПРОТИВ БОЛЕСТИ COVID-19 (ДВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНА PFIZER, SINOFARM и СПУТЊИК V ИЛИ 1 ДОЗА ВАКЦИНЕ ASTRAZENECA), ИЗДАТУ ОД СТРАНЕ ЈАВНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, МОГУ УЋИ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ БЕЗ НЕГАТИВНОГ ПЦР ТЕСТА ИЛИ АНТИГЕН FIA RAPID ТЕСТА.

СВИ ОСТАЛИ ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ИНОСТРАНИ ГРАЂАНИ, КОЈИ СУ СЕ ВАКЦИНИСАЛИ ВАН ТЕРИТОРИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, КАО И ОНИ КОЈИ СЕ НИСУ ВАКЦИНИСАЛИ, ИМАЈУ ОБАВЕЗУ ДА ПРИ УЛАСКУ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ПОСЕДУЈУ НЕГАТИВАН ПЦР ТЕСТ НЕ СТАРИЈИ ОД 48 САТИ ОД МОМЕНТА ИЗДАВАЊА РЕЗУЛТАТА.

* * * * * * * * *

ИМАЈУЋИ У ВИДУ ДА СУ ГРАНИЦЕ РУСКЕ ФЕФЕРАЦИЈЕ ЗАТВОРЕНЕ ЗА СТРАНЦЕ, А ДА ЈЕ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 ДРЖАВЉАНИМА Р. СРБИЈЕ ОМОГУЋЕН УЛАЗАК ВАЗДУШНИМ ПУТЕМ ДИРЕКТНИМ ЛЕТОВИМА БЕОГРАД-МОСКВА, НА ОСНОВУ ОДЛУКЕ ВЛАДЕ РФ БР. 635-Р ОД 14. 10.2020. Г. (НА СНАЗИ ОД 01.11.2020.Г). СВИ ДРЖАВЉАНИ КОЈИ ДОЛАЗЕ БЕЗ ОДГОВАРАЈУЋИХ ВИЗА У РУСИЈУ, ОДНОСНО ПО БЕЗВИЗНОМ РЕЖИМУ ДО 30 ДАНА, У ОБАВЕЗИ СУ ДА ПОШТУЈУ РОКОВЕ БОРАВКА У РФ, ОДНОСНО ДА ЊЕНУ ТЕРИТОРИЈУ НАПУСТЕ НАКОН ИСПУЊЕНИХ ДАНА БОРАВКА ПО БЕЗВИЗНОМ РЕЖИМУ.

ДРЖАВЉАНИ Р. СРБИЈЕ КОЈИ НА ТЕРИТОРИЈИ РФ НАЛАЗЕ ОД ЗАТВАРАЊА ГРАНИЦА РФ, ТЈ. ОД ОБЈАВЉИВАЊА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 МАРТА 2020. ГОДИНЕ, А НЕМАЈУ РЕГУЛИСАН БОРАВАК ПО РАЗЛИЧИТИМ ОСНОВАМА (РАД, СПАЈАЊЕ ПОРОДИЦЕ, ЛЕЧЕЊЕ, СТУДИРАЊЕ И ДР.), КРАЈЊИ РОК ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ РУСИЈЕ БИО ЈЕ 15. МАРТ 2021. ГОДИНЕ.

СВИ ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ КОЈИМА ЈЕ ИСТЕКЛА ПОСТОЈЕЋА ВИЗА ИЛИ БОРАВЕ У РФ БЕЗ ЗАКОНСКИ РЕГУЛИСАНОГ БОРАВКА, У ОБАВЕЗИ СУ ДА СЕ ЈАВЕ ПОЛИЦИЈСКИМ УПРАВАМА ПО МЕСТУ ПРЕБИВАЛИШТА РАДИ ПОДНОШЕЊА ЗАХТЕВА ЗА ИЗДАВАЊЕ ИЗЛАЗНЕ ВИЗЕ ЗА ПОВРАТАК У СРБИЈУ, А ОНИ КОЈИ СЕ НАЛАЗЕ НА ТЕРИТОРИЈИ МОСКОВСКЕ ОБЛАСТИ, АДРЕСА ЈЕ УПРАВА МВД РФ НА АДРЕСИ ПОКРОВКА 42 (ДЕТАЉНИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОГУ СЕ НАЋИ НА САЈТУ:  ЛИНК

ГРАЂАНИ Р. СРБИЈЕ КОЈИ НЕ ПОШТУЈУ НАВЕДЕНЕ ЗАКОНСКЕ ОБАВЕЗЕ МОГУ БИТИ ПРИВЕДЕНИ ОД СТРАНЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ РФ СУДИЈИ ЗА ПРЕКРШАЈЕ ПРИЛИКОМ ИЗЛАСКА ИЗ РУСИЈЕ, УЗ НАПЛАТУ КАЗНЕ У ВИСИНИ ДО 5.000 РУБАЉА, А У ЗАВИСНОСТИ ОД ОДЛУКЕ СУДИЈЕ, МОЖЕ ИМ СЕ ЗАБРАНИТИ УЛАЗАК У РФ ДО 5 ГОДИНА.

С ОБЗИРОМ НА ПРЕТХОДНО НАВЕДЕНО, МОЛИМО ДА ГРАЂАНИ Р. СРБИЈЕ ПОШТУЈУ НАВЕДЕНЕ ОДРЕДБЕ, С ОБЗИРОМ ДА КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ Р. СРБИЈЕ У МОСКВИ НИЈЕ У МОГУЋНОСТИ ДА ИНТЕРВЕНИШЕ КОД РУСКИХ НАДЛЕЖНИХ ОРГАНА И ШТИТИ ЊИХОВЕ ИНТЕРЕСЕ У ОВОМ ДОМЕНУ.

ИЗЛАЗАК ИЗ РУСИЈЕ ДРУМСКИМ САОБРАЋАЈЕМ МОГУЋ ЈЕ ТЕК НАКОН ПРИЈАВЕ ИТИНЕРАРА (ТРАСЕ) ПУТА КОНЗУЛАРНОМ ОДЕЉЕЊУ АМБАСАДЕ, У ЦИЉУ ОБЕЗБЕЂИВАЊА ОДГОВАРАЈУЋИХ ДОЗВОЛА ЗА ТРАНЗИТ У СРБИЈУ ПРЕКО ЗЕМАЉА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ.

* * * * * * * * *

Улазак у Руску Федерацију за држављане Р. Србије

Обавештавамо да је Одлуком Владе Руске Федерације од 14.10.2020. године омогућен слободан и неометан улаз држављанима Републике Србије од 01.11.2020. године под следећим условима:

1. Искључиво директним летовима на релацији Москва – Београд преко авио компанија „AirSerbia“ и „Аерофлот“

2. Поседовање негативног ПЦР теста на руском или енглеском језику, не старији од 72 сата од узимања узорка

3. Категорије грађана Републике Србије које улазе у Руску Федерацију су:

- Носиоци путних исправа Републике Србије до 30 дана без визе (прекорачење боравка кажњава се новчано и забраном уласка до 5 година)

- Носиоци путних исправа Републике Србије са важећим визама

- Носиоци путних исправа Републике Србије са привременим боравком (РВП)

- Носиоци путних исправа Републике Србије са сталним боравком (ВНЖ)

Држављанима Републике Србије, који у Руску Федерацију долазе из других праваца, са преседањем у некој трећој земљи (на пример Истанбулу) или друмским путем, и даље је неопходна посебна дозвола за улазак Кризног штаба Руске Федерације.

Држављанима Руске Федерације је омогућен улаз у Републику Србију са негативним PCR тестом који је стар до 48 сати од датума издавања.



Конзуларне услуге
ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ!
Издавање пасоша
Пријава рођења детета
Пријава брака
Конзуларна надлежност
АЖУРИРАН СПИСАК ПРИСПЕЛИХ БИОМЕТРИЈСКИХ ПУТНИХ ИСПРАВА
Путне исправе
Ценовник конзуларних услуга
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Формулари