| |     русский | english  
Насловна
СРПСКА ДОПУНСКА ШКОЛА У МОСКВИ

Допунска настава на српском језику у Руској Федерацији
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству у организацији је Министарства просвете Републике Србије, које је у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Руској Федерацији успоставило допунску наставу на српском језику у Москви за децу која желе да науче српски језик, упознају српску традицију, културу и стекну основна знања из националне историје и географије.

Ове школске године, наставу на српском језику у Москви похађа близу 60 ученика. Уколико желите да и Ваша деца негују српски језик и развијају љубав према матерњем језику, да се упознају са нашом богатом историјом и културом, са нашом традицијом и обичајима, да негују љубав према завичају и отаџбини, пријавите их да буду ђаци српске допунске школе.

ПРИЈАВА УЧЕНИКА

Пријаву за упис ученика у школску 2023/2024. годину, можете преузети ОВДЕ.

Све информације о терминима и местима у којима се одржава настава за школску 2022/2023. годину - РАСПОРЕД ЧАСОВА - можете добити ОВДЕ.

Циљ основног образовања и васпитања у иностранству је развијање свести о сопственом националном и културном идентитету, учењем српског језика и упознавањем са највреднијим делим српске културне баштине, као и подстицање одржавања трајних веза са Отаџбином.

Образовно-васпитни рад на српском језику у Руској Федерацији изводи се на основу Правилника о остваривању образовно-васпитног рада у иностранству. Овим прописом уређује се посебан програм основног образовања и васпитања у иностранству.

Посебан програм основног образовања и васпитања у иностранству садржи план и програм наставе и учења , из следећих предмета:

1. Српски језик
2. Моја отаџбина Србија
3. Основи културе српског народа.

Посебан програм основног образовања и васпитања у иностранству реализује се у складу са планом и програмом наставе и учења за сваки предмет, а у зависности од реалних могућности организације наставе, као и њене усклађености са редовном наставом у страној држави.

Настава се изводи у групама за :

млађи узраст (први, други и трећи разред)

средњи узраст (четврти, пети и шести разред)

старији узраст (седми и осми разред)

Изузетно, настава може да се изводи и у групи која обухвата ученике два или више узраста.

Наставу на српском језику у Москви реализујe наставница Татјана Берановић, ангажована као хонорарни наставник од стране Министарства просвете Републике Србије.

За више информација у вези са уписом и наставом можете јој се обратити путем електронске адресе:

beranovic@icloud.com

Скениран примерак попуњене и потписане пријаву можете послати електронским путем на горе наведену адресу, а можете је доставити и директно Амбасади у Москви путем електронске поште на:

konzularno.moskva@mfa.rs

или редовном поштом на адресу Амбасаде:

Посольство Республики Сербии в Российской Федерации
Улица Мосфильмовская д. 46
119285, Москва

Часови допунске наставе на српском језику су бесплатни!

Све остале информације у вези са образовно-васпитним радом на српском језику у Руској Федерацији можете добити путем електронских пошта:

skolasvetidjordje@gmail.com

dopunskaskola.rf@gmail.com

Сви родитељи чија деца похађају или би желела да похађају српску допунску школу у Москви, могу своје утиске, запажања и предлоге у вези са радом школе у свако доба да упуте и Амбасади Републике Србије путем електронске поште: ambasada.moskva@mfa.rs

ДОБРО ДОШЛИ У СРПСКУ ДОПУНСКУ ШКОЛУ!

 


Верзија за штампу
Дијаспора
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
СРПСКА ДОПУНСКА ШКОЛА У МОСКВИ
Одлуке о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону
Одлуке о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре
Кампања заштите имовинских права Срба у Федерацији БиХ
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали